Boeken

Kaft_De_klas_van_Daan_600x8De klas van Daan
‘Hé stinkerd, schiet eens op! Er wonen nog meer mensen in dit huis en die moeten ook wel eens naar de wc!’

Daan zegt niks. Hij doet de deur echt niet open voor zijn zus. Er valt trouwens weinig te stinken. Hij zit met zijn pyjamabroek aan op de wc-bril en hij komt er niet meer af. Nooit meer.

Daan wil niet naar groep 3, want daar moet je vast heel serieus werken. Spelen is er natuurlijk niet meer bij. Gelukkig weet mama Daan van de wc af te praten. Anders zou hij nooit ontdekken hoe leuk het is in de klas van meester Fred. Zelfs – of liever gezegd juist – met leren lezen en schrijven. Als de klas het woord ‘aap’ leert, mag iedereen een knuffelaap mee naar school nemen!

‘Geestig, warm, een mooi debuut!’
Mirjam Oldenhave

Kaft_Ridders_dinos_en_piratenRidders, dino’s en piraten
Een bundel boordevol stoere prenten en verhalen. Over fantastische vaders en ondeugende jongensstreken, over een actieheld die iedereen redt en een op afstand bestuurbare auto. Van Michiel van de Hazelhoeve tot Pluk van de Petteflet, en van Piet Polies tot De kleine kapitein. Keuze genoeg voor jongens – en hun dappere zusjes!

Met bijdragen veel veel bekende schrijvers, onder wie: Paul Biegel, Imme Dros, Harrie Geelen, Jacques Vriensen René van der Velde.

Kaft_De_klas_van_Daan_gaat_voor_goud

De klas van Daan gaat voor goud
‘Lukt het een beetje?’ vraagt meester Fred.
Daan probeert het nog een keer. Rustig lucht opzuigen, je mond veranderen in een buisje en dan blazen. ‘Pffft!’ Weer niks. Hij blaast alleen maar lucht in de lucht.
In de verte blaft een hond. ‘Hé, Daan! Hoor je dat? Jij kunt het hondenfluitje!’ roept meester Fred. ‘Dat kan bijna niemand!’
Daan kijkt naar meester Fred. Houdt die hem voor de gek?
‘Een hond kun je roepen met een heel hoge fluit,’ zegt de meester. ‘Zo hoog dat mensen het niet kunnen horen. Probeer het nog eens, Daan.’
Zou het echt waar zijn? Zou hij echt een hond kunnen roepen? Daan haalt diep adem en blaast. Pffft…

12 nieuwe verhalen over derdegroeper Daan en zijn kleurrijke klas.

Kaft_Apenkooien_en_propjes_gooienApenkooien en propjes gooien
Net als bij jou en toch net anders – verhalen over school zijn voor jonge kinderen vaak een feest van herkenning en tegelijk ook spannend.

Wil je wel eens een boek over school (voor)lezen maar weet je niet welke? Begin dan met de verzamelbundel Apenkooien en propjes gooien. Daarin staan versjes, verhalen en hoofdstukken uit andere boeken over school, geschreven door bekende auteurs als Rindert Kromhout, Joke van Leeuwen, Guus Kuijer en René van der Velde.

Deze bundel – waarin trouwens geen verhaal over apenkooien staat en ook niet over propjes gooien – is afwisselend en voor een grote doelgroep: van kleuters t/m groep 6.

Kaft_Stijn_uitvinderStijn, uitvinder
Wil je weten hoe je de hond moet uitlaten in de regen? Of hoe je een topleerling wordt zonder te leren? Of hoe je altijd genoeg geld hebt (bijvoorbeeld voor de kermis)? Dan moet je dit boek zeker lezen!

Stijn is een echte uitvinder, want hij kan elk groot probleem oplossen met een geweldige eigen uitvinding. Zo staat het tenminste op de kaft, maar deze uiterst aanprijzende tekst is voor één keer niet overdreven.

De manier waarop Stijn voor alle hindernissen in zijn leven telkens een grappige en tegelijk nuttige oplossing vindt, is bijzonder vindingrijk uitgewerkt. Echt een aanrader, ook voor minder vlotte lezers!

Kaft_Stijn_Bommetje_600x917Stijn, uitvinder – Bommetje!
Stijn heeft een levendige fantasie. Hij noemt zich dan ook ‘uitvinder’ en zoekt voor alle problemen een ludieke oplossing. Zo krijgt hij door de juiste dingen te zeggen zijn vader zo ver dat hij Stijns kamer helpt opruimen. Hij vindt ook een oplossing om geen poepzakjes meer te moeten meenemen als hij zijn hond uitlaat. Hij slaagt er zelfs in zijn meester te koppelen. Hij lost ook het probleem op van een te grote zwembroek.

Kortom, voor elk probleem trekt Stijn zich even terug op de wc om na te denken, en daarna heeft hij weer een schitterend plan.

Bestellen

Wil je mijn boek(en) bestellen? Dat kan via » www.silvester-leiden.nl

Boeken hebben wettelijk een vaste prijs, het maakt echt niet uit waar je ze koopt. Maar nergens vind je zoveel kennis over kinderboeken als bij de (kinder)boekwinkel. En het mooie inpakpapiertje krijg je er gratis bij!