kinderboekenweek 2014

Tijdens de kinderboekenweek oktober 2014 bezocht ik een aantal scholen en bibliotheken. Hieronder een aantal reacties:

Schrijver René v.d. Velde (Dik van Dijckschool Kampen)

Op  donderdag 9 oktober bezochten de groepen 5 een schrijver in de bieb. Het was René van der Velde.

Heel knap vertelde hij hoe een boek ontstaat. De korte Quiz over een boekbespreking was heel grappig. We kregen en gesigneerd boek mee.

Stijn de uitvinder! Een geweldig boek!

 

Bezoek van schrijver (Lucas van Leydenschool)

In het kader van de Kinderboekenweek heeft een echte kinderboekenschrijver de Steeg bezocht. De kinderen van de groepen 3 tot en met 8 mochten hem ontmoeten. Melse en Sigrid uit groep 7B hebben een verslagje gemaakt van hun ontmoeting:

“We liepen naar de gymzaal. En daar wachtte René van der Velde. Hij heeft wat verteld over zijn boeken Bommetje, De klas van Daan en Stijn uitvinder. En hij heeft een stukje voor gelezen het ging over de kermis en dat was heel grappig. Hij heeft ook verteld dat hij meester is, hij vindt het leuk dat hij kinderen leert lezen. En als ze naar de gymzaal lopen doen ze er 30 minuten over omdat groep 3 de hele tijd stil staat om te kijken of ze alle bordjes kunnen lezen. Hij heeft ook verteld hoelang het maken van een boek duurt, dat duurt ongeveer 1 jaar. Hij is schrijver geworden omdat hij het leuk vindt om verhalen te verzinnen en te vertellen aan zijn klas. Maar het is moeilijk om die op papier te krijgen

Hallo René,

Fijn om te horen dat u de bezoeken als prettig hebt ervaren. Ik was ook erg enthousiast over wat ik heb gezien op de P.I.-school. Hieronder mijn stukje:

René van der Velde is een leerkracht, schrijver, toneelspeler en verteller in één. Tijdens zijn bezoeken aan schoolklassen weet hij kinderen van alle leeftijden te boeien voor zijn verhaal en zijn boeken. Een reactie van een kind uit groep 7/8: “Ik wil dat er vaker zulke leuke schrijvers op school komen en dat we dan al die boeken kunnen lezen!” Wat mij betreft precies wat wij als bibliotheek  met schrijversbezoeken op scholen willen bereiken.

Simone van Rijn – Lees-/mediacoach bij Bibliotheek Rivierenland

 

Dag René,

Wat fijn dat je zelf ook genoten hebt van de KBW bijeenkomst voor leerkrachten. De aanwezige leerkrachten hebben dat ook gedaan. Op alle ingeleverde evaluatieformulier is je workshop met ‘goed’ aangevinkt!
Opmerkingen: ‘Veel goede/leuke tips van René v/d Velde’ of ‘Erg leuk dat er een schrijver uit het onderwijs was. Heel inspirerend!’
Het is voor herhaling vatbaar.
In de bijlage stuur ik je een aantal foto’s.

Bedankt voor de reader en veel succes met alles.

Met vriendelijke groet,

Bernadet Bakker • Domeinspecialist jeugd  bibliotheek Katwijk